Over Medilux

 

MediluX is in 1994 opgericht door deskundigen uit de gezondheidszorg en lichtindustrie die zich hebben gespecialiseerd in het toepassen van intelligent licht.

De zon is onze natuurlijke bron van licht en daarmee de belangrijkste bron van ons welbevinden. Licht, in al haar facetten en kleurschakeringen heeft een enorme invloed op de kwaliteit van leven op aarde. Al langer werd onderzoek gedaan naar de toepassing van intelligent licht voor mensen die de nadelige gevolgen ondervinden van onvoldoende (dag)licht. In de vorige eeuw werd al onderkend dat rust, ruimte, gezonde lucht en licht genezing en verlichting van kwalen gaven in sanatoria met namen als "De Lichtenberg", "Zonnestraal" en "Zonneheuvel".

MediluX heeft zich gespecialiseerd in vraagstukken over welzijn/welbevinden en functioneren van de mens en de invloed van licht hierop, zowel in de werkomgeving als in de thuissituatie. MediluX biedt oplossingen voor zowel bedrijven en organisaties, als voor zorg-en verpleeginrichtingen en hun patiënten.

MediluX koppelt de uitkomsten van wetenschappelijk
onderzoek aan uit te voeren projecten en door onderzoek op andere gebieden te stimuleren door de opgebouwde contacten met specialisten op vele gebieden, kan MediluX inmiddels terugvallen op een zeer gedegen kennisondergrond en ervaring.